Метални стълби

Метални стълби – проектиране, доставка и монтаж на аварийни метални стълби, външни стълби, вътрешни стълбища, вити стълби от метал, стъпала от метал, камък, стъкло, поцинковане на нови стълби, боядисване и поддръжка на изградени стълби.
През последните години се наблюдава тенденция на по често използване на външните метални стълби Те са един завършваш елемент към голямата тераса или пряк път към зимна ви градина или двор.
Най често външните стълби се изработват от неръждаем стомана (инокс) или от черна стомана която след това допълнително се обработва с боядисване или поцинковане. Допълнително обработване е нужно за да се предпази стълбата от корозия и да се осигури дълго и безпроблемно експлоатиране. За стъпала може да се използва метал, стъкло, дървени стъпала и др. в зависимост от желаните на клиента.

При проектиране на метални стълби трябва да се обърне внимание височината на стъпалата, която зависи от предназначението на сградата и разположението на стълбите. За обществени сгради е прието височината на стъпалото да е от 13 до 15 сантиметра. За многоетажни сгради – 15 до 16 сантиметра. За жилищни сгради от 18 до 20 сантиметра, а за тавански помещения може и по-високи стъпала от 21 и повече сантиметра.
В зависимост от разположението на стълбите те биват еднораменни, двураменна и трираменни стълби с прави стъпала; повити стълби с прави и с коси стъпала; вити и завити стълби с коси стъпала.
Витите стълби най често се изпълняват и монтират в ограничени пространства, с недостатъчно място да се развият прави стъпала.

Предлагаме ви изработка на всякакви стълби от метал и стъпала от метал, стъкло, дърво и др.
Стълбищата които произвеждаме са индивидуални и се отчитат всички изисквания на клиента и на конкретното място за монтаж.

Външните аварийни стълбища основно могат да се разделят на външни евакуационни стълби и противопожарни стълби.
  • Външни евакуационни стълби – изработват се от черна стомана или неръждаема стомана (инокс). Когато са от черна стомана, готовите евакуационни стълби се обработват допълнително срещу корозия – поцинковат се или се боядисват с подходящи грундове и бои.
  • Противопожарни стълби – изработват се от черна стомана или неръждаема стомана (инокс). Когато са от черна стомана, готовите евакуационни стълби се обработват допълнително срещу корозия. Поцинковат се или се боядисват с подходящи грундове и бои.

Този тип аварийни стълби за подходящи за жилищни сгради, административни сгради, предприятия. Предимството на външните аварийни стълбища е че не отнемат от вътрешното пространство на сградите. Предимството на външни аварийни стълби изработени от метал е краткия срок на изпълнение, ниска цена, отговаря на всички противопожарни норми.

Може да разгледате нашите цени за производство на метални конструкции „тук“
Може да разгледате нашите цени за монтаж на термопанели – покривни термопанели и стенни термопанели „тук“
Може да разгледате нашите цени за доставка на покривни термопанели и стенни термопанели „тук“

Проектиране, доставка и монтаж на аварийни метални стълби, външни стълби, вътрешни стълбища, вити стълби от метал, стъпала от метал, камък, стъкло, поцинковане на нови стълби, боядисване и поддръжка на изградени стълби.

Проектиране, доставка и монтаж на аварийни метални стълби, външни стълби, вътрешни стълбища, вити стълби от метал, стъпала от метал, камък, стъкло, поцинковане на нови стълби, боядисване и поддръжка на изградени стълби. Проектиране, доставка и монтаж на аварийни метални стълби, външни стълби, вътрешни стълбища, вити стълби от метал, стъпала от метал, камък, стъкло, поцинковане на нови стълби, боядисване и поддръжка на изградени стълби. Проектиране, доставка и монтаж на аварийни метални стълби, външни стълби, вътрешни стълбища, вити стълби от метал, стъпала от метал, камък, стъкло, поцинковане на нови стълби, боядисване и поддръжка на изградени стълби.